Voortrekker Orange Gin 40%

Wereldwijd is gin helemaal terug van weggeweest.

De opmars is enkele jaren geleden begonnen in Spanje, waar een horecaondernemer het ineens weer ging schenken. Sindsdien zien we mooie longdrinks met premium gin, fraaie tonics en gegarneerd; niet zomaar met een schijfje citroen maar met een reepje komkommer, een exotische vrucht, een takje tijm of een rode peper.

Gin-tonic wordt niet meer geserveerd in een longdrinkglas, maar in een groot ballonglas met veel ijs, heel veel ijs.

Dan ziet het er meteen heel anders uit!

 

Opvallend is dat ook het aanbod gins van Hollandse bodem toeneemt. Een voorbeeld hiervan is Voortrekker Gin, gemaakt van 100% tarwe, kruiden en sinaasappels uit Zuid-Afrika.

 

Voortrekker Gin is een super premium gin met een hoog onderscheidend vermogen.

Kenmerkend is de frisse en opvallende verpakking.

De X op de fles is een verwijzing naar de vlag van de voortrekkers (potgieters vlag). De voortrekkers waren voormalig Nederlandse kolonisten die in de jaren 1830 tot 1850 de grote trek door Zuid Afrika maakten.

 

De mooiste verse Zuid Afrikaanse sinaasappels en 6 botanicals worden gebruikt voor de fermentatie en het kleuren van deze geweldig mooie gin.

Botanicals: zoethout, vanille, engelwortel, gember, Nederlandse jeneverbessen, citroenschil en korianderzaad.

 

Het resultaat is een heerlijk frisse gin met exotische tinten en een perfecte balans tussen citrus en kruiden. 

 

Voortrekker gin wordt gedistilleerd in koperen postilles met een inhoud van 200 liter. Het distillaat is 100% afkomstig van een tarwebeslag en wordt drie maal gedistilleerd.

 

Fles inhoud: 70cl

Voortrekker Orange Gin, is een heerlijk frisse gin met exotische tinten en een perfecte balans tussen citrus en kruiden.
€ 37,53

€ 28,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 dagen1