Cava Chenine Brut Nature

In 1872 werd de eerste fles Cava geproduceerd in de regio ten zuiden van Barcelona; Cataluña.

 

In dit gebied wordt Cava gemaakt volgens de 'méthode traditionnelle'. Net zoals bij Champagne hoeft men deze productiemethode niet te vermelden op het etiket, evenmin als de herkomstbenaming 'Denominación de Origen'. Wel is er, opnieuw zoals bij Champagne, een verplichte vermelding op de kurk. Op de onderkant van de kurk van een DO Cava staat een vierpuntige ster.

 

De betere Cava’s zijn afkomstig uit gronden met kalk-ondergronden. Een Cava moet minimaal negen maanden rijpen! “Kwalitatieve" Cava rijpt echter langer. Cava Chenine Brut Nature rijpt gedurende 12 maanden!                                                           

 

 

De betere Cava’s zijn Brut Nature: ‘nature’ verwijst naar het aantal natuurlijke restsuikers in de druiven. Het restsuikergehalte is minder dan 15 gram per liter, net zoals bij een Champagne Brut (bij demi-sec ligt dit gehalte tussen 33 gram en 50 gram per liter). 

 

 

Cava Chenine Brut Nature is elegant & fris.

 

Fruitige en verfijnde aroma’s van citrusvruchten.

 

Helder bruisende kleine bubbels.

 

Zeer droge mousserende wijn en zeer fijne mousse (hoeveel te kleiner en fijner de belletjes, des te groter de kwaliteit!)

 

Cava Chenine Brut Nature is samengesteld uit een assemblage van de drie belangrijkste druivensoorten Macabeo, Parellada en Xarel.lo.

 

 

Food & Wine: 

Tapas, paëlla, pasta, visgerechten, schaal- & schelpdieren.

Feestelijk aperitief.

 

 

Land

Spanje

Streek

Cataluña

Herkomstbenaming

DO Cava

Wijn

Wit

Druivenrassen

Macabeo, Parellada en Xarel.lo.

 

rijpt gedurende 12 maanden

Bewaarpotentieel

2 jaar

Alcoholvolume

11,5%

Drinktemperatuur

koel serveren aan 6°C

Producent

Covides

Verpakking

6

Fles Inhoud

75cl

Artikelcode

 

 

€ 8,25

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 5-7 dagen1