Bombay Original Dry Gin 37,5%

Omdat de smaken in de Verenigde Staten aan het veranderen waren, besloten twee vrienden, Burton Browne en Alan Subin, beiden actief in de sector van de sterkedrank, op het einde van de jaren 1950 hun eigen gin te maken. Ze wilden een exclusieve gin brouwen die van de andere gins zou verschillen en van een hoge kwaliteit zou zijn.

Subin reisde naar Engeland, het land van herkomst van de “ London Dry Gin”, om een nieuw recept met een revolutionaire smaak te zoeken. Pas na enkele vruchteloze pogingen ontdekte hij in het noordwesten van Engeland één van de oudste recepten van de London Dry Gin, dat van 1761 dateerde. Hij wist dat hij iets uitzonderlijks had gevonden. Dit recept was samengesteld uit 8 kruiden die van overal ter wereld kwamen.

 

Bij zijn terugkeer in de Verenigde Staten, verwierf Bombay Dry Gin geen succes door publiciteit, maar door mond-tot-mondreclame. Het drankje werd steeds populairder.

 

Bombay Original’s recept dateert uit 1761, een zeer oude gin dus. Met nog steeds dezelfde smaak als die van 3 eeuwen terug. Hierdoor komt het dichtbij het karakter van een  oude jenever.

 


Bombay Dry Gin is op smaak gebracht door 8 verschillende kruiden en ook de stoom infusie methode wordt gebruikt: Spaanse amandelen, citroenschil, zoethout, jeneverbessen, iriswortel, engelwortel, koriander en kassie schors geven hun aroma’s aan deze gin, wat zorgt voor een rijke en diepe smaak en een heel zacht afdronk.

 


Bombay Dry Gin heeft een evenwichtige en verfijnde smaak. Ervaar zelf de subtiele toets van jeneverbes en de zachte, delicate textuur van Bombay Dry Gin.
De smaken van Bombay Dry Gin en Schweppes Indian Tonic zijn ideaal op elkaar afgestemd, een verfrissende mix.

 

Fles inhoud: 70cl

Bombay Original Dry Gin komt dichtbij het karakter van een oude jenever.

€ 18,57

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 dagen1