Bombay Sapphire Gin 40%

 

Bombay Sapphire is het broertje van Bombay Original Dry Gin 1761.

Ze verschillen niet veel met elkaar, maar het verschil is er wel!  

Bombay Sapphire werd uiteindelijk in 1980 gecreëerd op basis van het originele recept van Bombay Dry Gin. Het grootste verschil is toe te schrijven aan 2 kruiden die de gin meer naar bloemen doen smaken en extra kruidensmaak geven.

 

Bombay Sapphire premium zachte Gin met een uitgebalanceerde smaak op basis van 10 geselecteerde specerijen. De botanische kruiden van Bombay Sapphire zijn: jeneverbessen, zoethout, amandelen, citroenschil, iriswortel, engelwortel, koriander, kassiebast, staartpeper, malaguenapeper.

 

Bombay Sapphire heeft een zachte, complexe en elegante smaak. De textuur geeft een smaak vrij van citroenschil en gematigde zoetheid, gevolgd door een levendig aroma van jeneverbessen en een vollere zachtheid van citroentaart; daarna volgen er tonen van zoethout en koriander, in evenwicht gebracht door meer gekruide tonen.

 

Resulterend in een complex, maar toch subtiel karakter. Vul een groot wijnglas tot de rand met ijs, voeg 50ml Bombay Sapphire toe en vul aan met een premium tonic of Mediterraan Fever Tree, Sapphire Collins, Dry Martini of Bombay Bramble. Garneer met een uitgeknepen partje limoen en een zoethoutstokje.

 

 

De inspiratiebron voor zijn naam was de ster van Bombay, een stersaffier van 182,5 karaat die in Sri Lanka was gevonden. Het logo is de afbeelding van Koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk, ook bekend als keizerin van India, het land waar de gin tijdens haar bewind een belangrijke opgang kende.

 

Fles inhoud: 70cl

 

Bombay Sapphire premium zachte Gin met een uitgebalanceerde smaak op basis van 10 geselecteerde specerijen.

€ 23,27

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 dagen1