La Linda Malbec - Mendoza

 

FINCA LA LINDA, Mendoza – Argentina

100% Malbec 

 

Intens dieprode kleur. Aroma’s van kersen, specerijen, bessen en laurier. 

Gedurende 3 maanden opgevoed op Franse eikenhouten vaten. Evenwichtige en zachte tannine.

Een zeer fruitige, volle en soepele houtgerijpte wijn met een met fluwelen afdronk.    

 

WINE & FOOD:

Gerechten: eendenborstfilet, roodvlees gerechten, geroosterd vlees,  witvlees gerechten als gevogelte en gebraad met rijkelijke sausjes, klein wild gerechten.

 

Kazen: harde kazen zoals oude Reypenaer en Dom Savoie en uiteraard belegen en half-belegen kazen.

 

 

Land

Argentinië

Streek

Mendoza

Herkomstbenaming

Mendoza Argentina

Wijn

Rood

Druivenras

100% Malbec

Bewaarpotentieel

+5 jaar

Wijnjaar

2017

Alcoholvolume

13%

Drinktemperatuur

16°C - 18°C

Producent

Finca La Linda

Verpakking

6

Fles inhoud

75cl

Artikelcode

LLm15

 

Lange tijd maakte de MALBEC druif deel uit van de beroemde Bordeaux-mélange (naast Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot). Maar het plaatselijke klimaat lag haar duidelijk niet: de opbrengst was onregelmatig, en de druif bleek gevoelig voor rotting en coulure (vernietiging van de bloesem). Geleidelijk aan verdween Malbec dan ook uit Bordeaux. In de nabij gelegen appellatie Cahors is zij de belangrijkste druif gebleven: wijn uit Cahors moet voor 70% Malbec bevatten. Maar Cahors heeft altijd bekend gestaan voor zijn stroeve en stugge wijnen. 

 

Eens verhuisd naar Argentinië, toonde de Malbec zich van haar beste kant. Plots bleek zij in staat om wijnen te leveren die geurig, fruitig, fluwelig en mond vullend zijn. Ze zijn snel drinkbaar, maar kunnen ook goed verouderen. Kortom: wijnen die alles hebben om te bekoren. 

In de eerste plaats ligt dat aan het warmere klimaat: Malbec wordt in Argentinië goed rijp, wat de tannine opmerkelijk verzacht. Tegelijk zijn er  in de hooggelegen wijnstreken grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, zodat de rijping geleidelijk verloopt en de frisse zuren niet verloren gaan. Op die manier vertoont een Argentijnse Malbec wijn niet de alcoholische plompheid waar zovele wijnen uit de Nieuwe Wereld aan lijden. Ten slotte is er het droge klimaat, waardoor Malbec zijn grote probleem in Frankrijk, rotting en coulure, hier niet kent.

Een zeer fruitige, volle en soepele houtgerijpte wijn met een met fluwelen afdronk.

€ 9,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 dagen1