Les Vignes Du Tremblay, Moulin-à-Vent Cru du Beaujolais

 

Les Vignes du Tremblay 

AOC Moulin à Vent Cru du Beaujolais 

Beaujolais strekt zich uit van Lyon tot Macon, tussen 2 andere wijnregio’s nl. Rhône en Bourgogne. 

Ze wordt weleens omschreven als de meest sensuele wijnregio van Frankrijk. Het zijn dan ook zeer elegante wijnen.

Beaujolais is opgedeeld in 2 wijnbouwgebieden; Haut-Beaujolais en Bas-Beaujolais. 

Beide regio's ontmoeten elkaar in Villefranche-sur-Saône, waar het riviertje Nizerand de grenslijn vormt.

 

De noordelijke helft heeft de grootste dichtheid van wijngaarden op een granietachtige ondergrond en brengt de beste wijnen voort. De befaamde Cru's van de Beaujolais liggen dan ook in dit gedeelte, en zijn van noord naar zuid: Saint-Amour, Juliénas, Chénas, Moulin-à-Vent, Fleurie, Chiroubles, Morgon, Régnie, Brouilly en Côte-de-Brouilly

  

Het wijngebied van Moulin-à-Vent ligt in het noordelijk helft van het Beaujolais wijngebied. Het Domaine Janin wordt beschouwd als één van de beste wijnbouwers van deze appellatie. Clos du Tremblay is afkomstig van oude wijnstokken (minstens 70jaar) die een laag rendement hebben. Het terroir is uniek met een ondergrond die hoofdzakelijk bestaat uit graniet, rijk aan magnesium. 

In tegenstelling tot vele andere domeinen worden de druiven hier niet ontrist. De aanwezigheid van de druivenstengels tijdens de gisting geeft de wijn een licht plantaardige toets en ondersteunt de structuur.

  

Les Vignes du Tremblay heeft een mineraal karakter, is fruitige & fris en is gemaakt van 100% Gamay druiven. Aroma’s van aardbeien en frambozen. Zoals bij de traditionele Gamay wijnen, die opgevoed zijn op houten eiken vaten, komen daarnaast ook aroma’s van kersen, bramen en een licht kruidige peper toets voor. Fluweelzachte tannine en een laag alcoholgehalte. Daardoor is de wijn ideaal om jong te drinken, bij voorkeur binnen 3 jaar. 

  

FOOD & WINE: Hertenfilet met cantharel & kastanje puree, fazant met gestoofd appeltje & witloof, gegrilde lendebiefstuk met seizoen groenten, carpaccio en tartaar van rund of hert, stoofpotjes, Indische lamsschotel, kip tandoori met wok groenten. 

 

Land

Frankrijk

Streek

Beaujolais

Herkomstbenaming

AOC Moulin-à-Vent Cru du Beaujolais

Wijn

Rood

Druivenras

Gamay

Bewaarpotentieel

3 jaar

Wijnjaar

2014

Alcoholvolume

 12%

Drinktemperatuur

15°C

Producent

Domaine Paul Janin

Verpakking

6

Fles inhoud

75cl

Artikelcode

tremb14

 

Aroma’s van kersen & bramen. Licht kruidige peper toets. Fluweelzachte tannine en een laag alcoholgehalte.

€ 16,40

  • Uitverkocht