Hidalgo Sherry Cream

Bodegas Hidalgo - Sanlucar de Barrameda, Jérez de la Frontera. Een zeer bekend en betrouwbaar wijnhuis van kwaliteit Sherry! Jérez de la Frontera is de streek tussen Gibraltar en Portugal, Atlantic Ocean & Guadalquivir River. Vinicola Hidalgo werd in 1792 opgericht door Don José Pantaléon Hidalgo. En nog steeds is de Bodega in handen van deze familie. Hiermee is Hidalgo één van de weinige zelfstandige Bodegas. Van het begin af aan heeft de nadruk steeds op kwaliteit gelegen. Alleen de druiven van eigen wijngaarden worden gebruikt. Deze bevinden zich in Balbaina en in Miraflores, de twee beste delen van het district “Jerez Superior” te Andalucia.

 

Eigenlijk is wijnbouw niet mogelijk in dit warme gebied. Maar klimaat en bodem zijn hier bijzonder. Van oktober tot mei valt er bijna zoveel regen als in België. De waterdoorlaatbare bodem heeft een uniek bestanddeel: oogverblindende witte albariza-kalk die wel 75% van het hemelwater als een spons vasthoudt. Zo is er altijd een voorraad water in de bodem aanwezig voor de wijnstokken, zelfs tijdens de droge zomermaanden.

 

 

 

HIDALGO SHERRY CREAM variërend van kastanjebruin tot mahonie in kleur geeft deze wijn een dichte, stroperige uitstraling, gecombineed met zoete lekkernijen die doen denken aan geroosterde noten, nougat en karamel.

 

 

 

Food & Sherry:

 

Ganzeleverpasteitjes, Meloen & Parma- of Ibéricoham, amuse-cup gevuld met een smeuïge mix gemaakt van “crèmepaté + sherrycream + beetje room + verse bieslook”

 

Kazen: blauw geaderde kazen op vijgenbrood, Manchego & peren, époisses (smeuïge kaas).  

 

Dessert van zachte nougat en amandelen & kaneelappeltjes, kaastaart.

 

Fijn digestief.

 

 

 

Land

Spanje

Streek

Andalucia

Soort sherry

Cream

Kleur

kastanjebruin

Serveertemperatuur

12°C

Producent

Hidalgo

Verpakking

1

Fles inhoud

75cl

Artikelcode

shcre

 

 

Wist u dat Sherry één van de meest zuivere drank is?

 

Hidalgo Sherry Cream als zoete lekkernijen die doen denken aan geroosterde noten, nougat en karamel.

€ 9,14

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 dagen1