Hidalgo Sherry Fino

Bodegas Hidalgo - Sanlucar de Barrameda, Jérez de la Frontera.  Een zeer bekend en betrouwbaar wijnhuis van kwaliteit Sherry!
Jérez de la Frontera is de streek tussen Gibraltar en Portugal, Atlantic Ocean & Guadalquivir River.

 

Vinicola Hidalgo werd in 1792 opgericht door Don José Pantaléon Hidalgo. En nog steeds is de Bodega in handen van deze familie. Hiermee is Hidalgo één van de weinige zelfstandige Bodegas. Van het begin af aan heeft de nadruk steeds op kwaliteit gelegen. Alleen de druiven van eigen wijngaarden worden gebruikt. Deze bevinden zich in Balbaina en in Miraflores, de twee beste delen van het district “Jerez Superior” te Andalucia.

 

De ondergrond bestaat hier uit de beroemde “albariza”. Dit is een spierwitte, zeer kalkhoudende bodem, waar de beste sherry’s vandaan komen.  De grond is sterk kalkhoudend. Bovendien ontwikkelt zich spontaan een laagje natuurlijke gistcellen op de druiven aan de wijnstok, genoemd  “de Flor del Vino”.  Dit zorgt voor een frisse wijn en geeft de Sherry een fijne, nootachtige smaak. 

 

HIDALGO SHERRY FINO heeft een bleke strogele kleur en is zeer fijn.

Het is de droogste en meest delicate van alle sherry soorten. Delicate smaak van noten en amandelen.

 

 

Food & Sherry: 

Ibéricoham, blauw geaderde kazen, olijven, pinch met tonijn, Thai beef salad, gefrituurde vis, mosselen, tartaar van langoustines & grapefruit, frisse salade van ham & avocado, rundstartaar met mierikswortel,  zarzuela ( een Catalaans gerecht waarin verschillende soorten vis evenals schaal- & schelpdieren worden verwerkt).

Een uitstekend aperitief én digestief. 

  

Land

Spanje

Streek

Jerez de la Frontera

Herkomstbenaming

Sherry Fino

Kleur

Wit

Serveertemperatuur

10°C 

Producent

Hidalgo

Verpakking

1

Fles inhoud

75cl

Artikelcode

shfino

 

Wist u dat Sherry één van de meest zuivere dranken is?

 

Het is de droogste en meest delicate van alle sherry soorten. Delicate smaak van noten en amandelen.

€ 8,14

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 dagen1