Hidalgo Sherry Manzanilla “La Gitana”

Bodegas Hidalgo - Sanlucar de Barrameda, Jérez de la Frontera. Een zeer bekend en betrouwbaar wijnhuis van kwaliteit Sherry! Jérez de la Frontera is de streek tussen Gibraltar en Portugal, Atlantic Ocean & Guadalquivir River. Vinicola Hidalgo werd in 1792 opgericht door Don José Pantaléon Hidalgo. En nog steeds is de Bodega in handen van deze familie. Hiermee is Hidalgo één van de weinige zelfstandige Bodegas. Van het begin af aan heeft de nadruk steeds op kwaliteit gelegen. Alleen de druiven van eigen wijngaarden worden gebruikt. Deze bevinden zich in Balbaina en in Miraflores, de twee beste delen van het district “Jerez Superior” te Andalucia.

 

 

Eigenlijk is wijnbouw niet mogelijk in dit warme gebied. Maar klimaat en bodem zijn hier bijzonder. Van oktober tot mei valt er bijna zoveel regen als in België. De waterdoorlaatbare bodem heeft een uniek bestanddeel: oogverblindende witte albariza-kalk die wel 75% van het hemelwater als een spons vasthoudt. Zo is er altijd een voorraad water in de bodem aanwezig voor de wijnstokken, zelfs tijdens de droge zomermaanden.

 

 

 

SHERRY LA GITANA is goudgeel van kleur en heeft een delicaat bouquet. Frisse en volle Sherry.

 

Droog en elegant.

 

 

 

Food & Sherry:

Langoustines, nieuwe haring, olijven, sashimi, kruidige (Oosterse) wit vleesgerechten, Ibéricoham de Bellota, salade niçoise met verse tonijn, geroosterde asperges, ravioli van krab & mango, rosbief met geitenkaas, stokbrood met ansjovis, grijze garnalen & oesters.

Kazen: smaakvolle belegen kazen en blauw geaderde kazen.

Fijn aperitief én digestief.

 

 

Land

Spanje

Streek

Jerez de la Frontera

Soort sherry

Manzanilla

Kleur

Wit

Serveertemperatuur

12°C

Producent

Hidalgo

Verpakking

1

Fles inhoud

75cl

Artikelcode

shhid

  

Wist u dat Sherry één van de meest zuivere dranken is?  

SHERRY LA GITANA is goudgeel van kleur en heeft een delicaat bouquet. Volle sherry!

€ 9,89

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 dagen1