Hidalgo Sherry Amontillado

 

Bodegas Hidalgo - Sanlucar de Barrameda, Jérez de la Frontera. Een zeer bekend en betrouwbaar wijnhuis van kwaliteit Sherry!

Jérez de la Frontera is de streek tussen Gibraltar en Portugal, Atlantic Ocean & Guadalquivir River. Vinicola Hidalgo werd in 1792 opgericht door Don José Pantaléon Hidalgo. En nog steeds is de Bodega in handen van deze familie. Hiermee is Hidalgo één van de weinige zelfstandige Bodegas. Van het begin af aan heeft de nadruk steeds op kwaliteit gelegen. Alleen de druiven van eigen wijngaarden worden gebruikt. Deze bevinden zich in Balbaina en in Miraflores, de twee beste delen van het district “Jerez Superior” te Andalucia.

 

Eigenlijk is wijnbouw niet mogelijk in dit warme gebied. Maar klimaat en bodem zijn hier bijzonder. Van oktober tot mei valt er bijna zoveel regen als in België. De waterdoorlaatbare bodem heeft een uniek bestanddeel: oogverblindende witte albariza-kalk die wel 75% van het hemelwater als een spons vasthoudt. Zo is er altijd een voorraad water in de bodem aanwezig voor de wijnstokken, zelfs tijdens de droge zomermaanden.

 

 

 

HIDALGO SHERRY AMONTILLADO is een medium dry sherry met een gouden kleur, krachtig en vol met aroma’s van noten.

 

Food & Sherry:

 

Sashimi, sushi van nieuwe haring of tonijn, kruidige (Oosterse) wit vleesgerechten, Ibéricoham de Bellota, salade niçoise met verse tonijn, geroosterde paprika met tijm en zeezout, in tempura gebakken varkensvlees, paddestoelen in roomsaus al-andalus.

 

Kazen: smaakvolle belegen kazen.

 

Fijn digestief.

 

 

 

Land

Spanje

Streek

Andalucia

Soort sherry

Medium Dry Amontillado

Kleur

Wit

Serveertemperatuur

10°C - 12°C

Producent

Hidalgo

Verpakking

1

Fles inhoud

75cl

Artikelcode

shmed

 

 

 

Wist u dat Sherry één van de meest zuivere drank is?

 

 

 

HIDALGO SHERRY AMONTILLADO is een medium dry sherry met een gouden kleur, krachtig en vol met aroma’s van noten.

€ 9,14

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 dagen1