NEKEAS EL RINCON "Oaked Chardonnay" - DO NAVARRA

Het mooie, heuvelachtige wijngebied 'Navarra' is gelegen in het noorden van Spanje. 

Het Spaanse wijngebied Navarra leent zich zeer goed tot het maken van niet te zware of alcoholrijke wijnen doordat het hier minder warm is dan in de meeste andere Spaanse wijngebieden. Navarra grenst aan de veel bekendere Rioja streek.

 

Goudkleurige volle Chardonnay met een overvloed aan tropisch fruitsmaken en rijpe sappige appels, impressie van honing (niet zoet), en een hint van vanille. Zeer elegant.

De wijn rijpt gedurende 6 maanden op nieuwe Franse en Amerikaanse Allier (eiken vaten). Subtiele houttoets.

 

FOOD & WINE: 

Allerlei visgerechten, carpaccio van rundvlees, wit vleesgerechten als varkenshaasje met (rijkelijke) sausjes en boschampignons, Canard à l ’Orange en bij wildpaté. Kruidige pasta gerechten met vlees en romige sausjes.

 

Door zijn zachte aroma’s en zijn frisheid kan deze Chardonnay een volledig diner vergezellen van aperitief tot bij het laatste gerecht.

 

  

Land

Spanje

Streek

Navarra

Herkomstbenaming

DO Navarra

Wijn

wit

Druivenrassen

100% Chardonnay

Barrel Fermented

6 maanden gerijpt op eiken vaten

Oogstjaar

2016

Bewaarpotentieel

6 jaar

Alcoholvolume

13%

Drinktemperatuur

10°C

Producent

Bodegas Nekeas

Verpakking

6

Fles inhoud

75cl

Artikelcode

Neel16

 

Begin jaren negentig groepeerden een aantal wijngaardbezitters zich onder de naam 'Nekeas' omdat ze samen over meer financiële middelen beschikten om te kunnen investeren in de beste en modernste apparatuur, met als doel betaalbare kwaliteitswijnen te produceren. Samen bezitten ze ongeveer 230 hectare wijngaarden.

 

Na een studie van al de technische mogelijkheden die vandaag voorhanden zijn om wijn te maken, kozen ze voor apparatuur waarbij de wijn zo delicaat mogelijk kan behandeld worden. Het resultaat van al deze inspanningen liegt er niet om, al hun wijnen zijn van hoogstaande kwaliteit.

 

Zo ook deze pure, wit droge en romige wijn samengesteld uit 100% Chardonnay druiven.

 

 

€ 7,99

  • Uitverkocht