Paco & Lola Albarino - DO Rias-Baixas

De wijngaarden bevinden zich in Val do Salnes een rotsachtige gebied met voornamelijk alluviale bodems, geconcentreerd rond de rivier Umia. De wijn is gemaakt van ‘free run most’ van geselecteerde Albariño druiven uit hun beste wijngaard

 

Helder van kleur met een groene schitteringen. Aroma’s van citrusvruchten als pompelmoes en limoen,
witte bloemen, acacia en oranjebloesem, met een zoete tropische toets, intens geurend naar lychee.

 

Omdat Galicië aan twee kanten aan de Atlantische Oceaan grenst, is de gastronomie gericht op vis, schaal- en schelpdieren. De steile noordwestkust verbergt naast de grotere havens een aantal kleine vissersdorpjes. De plaatselijke specialiteiten zijn percebes (eendenmosselen) en de ‘voor ons’ meer gangbare oester, mossel, krab, kreeft, schelpjes en garnalen. Men vindt er ook alle soorten zoutwatervissen en lampreien die op bepaalde tijdstippen van het jaar in overvloed aanwezig zijn in de rivieren.

 

 

Food & Wine: 

Zeer fijn aperitief!
Gerechten:  feestelijke vishapjes als zalmmousse, oesters, zalmtortilla, wrap met kruidenkaas & zalm.

Gebakken of gegrilde vis met beurre blanc sausje & asperges, zeevruchten, coquilles, krab, sushi, salade Niçoise met verse tonijn.
Pastagerechten: ravioli gevuld met krab, zalmlasagne, tagliatelle met kabeljauw & prei, alla vongole.
Rijstgerechten: paella, milde nasi goreng, risotto met gerookte vis.
Wit vleesgerechten: penne & kip, haantje, hammetje, kalfsmedaillon, eendenborstfilet.

 

Galicia heeft ook eigen koemelk kazen: Tetilla, Arzua uit La Coruña en Lugo, San Simón uit Villalba in Lugo en Cebreiro uit Puerto del Cebreiro in Lugo.

 

De albariño druiven hebben zich op een natuurlijke wijze ontwikkeld tot de perfecte partner van schelp- en schaaldieren.

 

 

Land

Spanje

Streek

Galicië, Val do Salnes

Herkomstbenaming

DO Rias-Baixas

Wijn

Wit

Druivenras

Albariño

Oogstjaar

2016

Bewaarpotentieel

3 jaar

Alcoholvolume

12%

Drinktemperatuur

10°C

Producent

Paco & Lola

Verpakking

6

Fles inhoud

75cl

Artikelcode

 palo15

 

 

Galicia is een van de mooiste gebieden van het "Groene Spanje".
Het is gelegen in het uiterste noordwesten van het Iberisch Schiereiland, aan de Atlantische Oceaan, en wordt van de rest van Spanje gescheiden door de Cordillera Cantábrica (= gebergte van ongeveer 300 km lang in het noordwesten van Spanje. Het strekt zich uit van het oosten van Galicië tot het westen van de Pyreneeën).
Langs de steile kustlijn met haar vele inhammen en stranden, liggen piepkleine vissersdorpjes. Landinwaarts bieden de bergwegen en steile valleien een adembenemende - maar langzame - reis naar de binnenlanden van Spanje. De grootste stad is de havenstad Vigo, in Pontevedra, maar de bekendste is Santiago de Compostella. De kathedraal van deze stad oefent sinds de 9-de eeuw al aantrekkingskracht uit op vele pelgrims.

 

De albariño druiven hebben zich op een natuurlijke wijze ontwikkeld tot de perfecte partner van schelp- en schaaldieren.

€ 15,43

  • 6 kg
  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 dagen1